Test venhuis

Wees sociaal, koop lokaal

mei 12, 2020

Nu we door de coronacrisis gedwongen zijn meer thuis te blijven, wordt het belang van genoeg winkels in de buurt voor veel mensen duidelijker. Met medewerking van Business Club Venhuizen en Bedrijvengroep Stede Broec startte Venhuis Communicatie Producties een campagne; ‘Wees sociaal, koop lokaal!’.

Lokale ondernemers staan vaak zelf achter de kassa. De producten die je koopt komen met een verhaal en de persoonlijke service die je ontvangt zijn een groot pluspunt. Maar er zijn meer voordelen aan lokaal inkopen. We zetten een paar redenen op een rijtje:

 

#1 Je houdt je omgeving leefbaar

Door lokale ondernemers te steunen houden consumenten hun omgeving leefbaar. Dat zit zo: zelfstandigen uit de regio spenderen hun geld ook weer lokaal. Het geld circuleert zo veel langer in de lokale economie en dat zorgt voor een sneeuwbaleffect. Indirect leidt lokaal kopen tot meer werkgelegenheid in de regio. Zo betaal je niet mee aan het tweede (of derde ;)) vakantiehuis van de directeur van een multinational, maar kan het kind van een lokale werknemer of ondernemer van jouw geld naar voetbal of dansles.

 

#2 Lokale ondernemers sponsoren je sportvereniging

Nu we het toch over voetbal hebben… Heb je gezien wie er op de sponsorborden rondom jouw voetbal-, handbal-, of paardrijveld staan? Juist! Lokale ondernemers! Sportclubs kunnen niet zonder sponsoren. Door lokaal te kopen help je dus indirect je sportclub (en de sinterklaasoptocht, en lokale evenementen.)

 

#3 Lokaal shoppen is beter voor het milieu

Door lokaal te kopen zorg je voor minder verpakkingsmateriaal en minder vervoer van producten over lange afstanden. Lokaal kopen vereist veel minder transport en zorgt zo voor een kleinere ecologische voetafdruk. Doordat er minder (plastic) verpakkingen bij komen kijken dan bijvoorbeeld in de supermarkt, veroorzaakt kopen in de regio ook minder afval.

 

#4 Lokale producten zijn supervers dus hebben meer smaak

Lokaal geteeld eten smaakt vaak gewoon beter. Groenten en fruit hebben bijvoorbeeld een veel vollere smaak. Biologische producten zijn misschien wel wat duurder, maar lokale producten juist vaak goedkoper. Zeker als je kijkt naar fruit wat vers van het land komt.

Posteractie

Om het belang van lokaal kopen duidelijk te maken is Venhuis Communicatie Producties de actie ‘Wees sociaal, koop lokaal’ gestart. Veel ondernemers ontvangen binnenkort een poster. Hoe meer posters er worden opgehangen, hoe groter het effect. Haal dus een gratis poster bij ons op. Je vindt ons op Koggeweg 54 in Hem.

Op zoek naar corona-communicatiemiddelen?

Laat het ons weten!

Vloerstickers? Posters? Nieuwe website? Logo? Folderlijn? Venhuis maakt het!

Waar kunnen we je mee helpen?

Neem contact met ons op

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op zoek naar corona-communicatiemiddelen?

Laat het ons weten!

Vloerstickers? Posters? Nieuwe website? Logo? Folderlijn? Venhuis maakt het!

Waar kunnen we je mee helpen?