Test venhuis

Klant in beeld: Wandelgids met Marc Mol, Villa Vormgeving

okt 18, 2022

A4’tje printen? Dat kan iedereen. Een gevouwen A3 wordt al iets lastiger. En als je op zoek bent naar een wandelgids met ‘’afwijkend formaat met een uitklapper?’’ Dan klop je bij Venhuis aan, weet ook Marc Mol van Villa Vormgeving.

Voor Stichting Stadsherstel Hoorn ontwierp de vormgever uit Berkhout een mooie gids, met een wandelroute op een uitklapper op de achterzijde van het omslag. Een vrij specifiek product dus. Omdat wij vaker producties voor Marc verzorgen, wist hij precies wat hij aan ons had.

Van ontwerp tot wandelgids, meedenken in het proces

Marc kent natuurlijk alle ins- en outs van het grafische vak. Samen met Ellen Koning heeft hij al jaren een bedrijf in vormgeving & DTP, Villa Vormgeving. Hem hoefden we dus niets uit te leggen over aanleverspecificaties.

Toch konden we in een goede brainstorm de uitvoering en de afwerking nog verbeteren, maakten we een keuze voor het papiersoort en dachten we mee om het budget zo efficiënt mogelijk te besteden.

Vera Boomsma

#Wistjetrouwensdat?

Je door het formaat van je product aan te passen naar het formaat van het drukvel je enorm kunt besparen op de papierkosten? Bijvoorbeeld: Stel dat het drukvel het formaat van een A4 heeft. Jij bedenkt een leuke ansichtkaart die iets groter is dan een A6. Hierdoor kunnen er in plaats van 4x een A6 maar 2x A6 kaarten op het vel gedrukt worden. Betekent dus dat de HELFT van het papier ongebruikt is. Zonde!

Wil je de meest voordelige afmetingen voor jouw product weten? Neem dan contact op via info@venhuis.nl

Zeg, Marc. Hoe vond je de samenwerking?

‘’De samenwerking en het contact is altijd prettig, open en no-nonsens. Er wordt goed geluisterd en snel geschakeld. Tijdens het proces wordt er ook meegekeken met het product (zien we nog een foutje?). Dit is iets wat je lang niet meer bij elke drukker kunt ervaren. Voor specifieke producten en goede kwaliteit maak ik graag de stap naar een lokaal bedrijf wat zich inzet voor zijn klanten en afspraken nakomt. Natuurlijk werken wij ook wel met online budgetdrukkerijen, maar dat zijn toch een soort veredelde copyrettes waar kwantiteit veelal boven kwaliteit gaat. Als ik een èchte drukker nodig heb ga ik graag naar Hem.”

Dummy

Marc: “Er wordt goed meegedacht over mogelijkheden in uitvoeging, afwerking, papiersoort, kosten etc. Een dummy maken was ook geen probleem zodat de klant het werkelijke product vooraf kan voelen. Dat geeft klanten een goed beeld en input om de juist beslissing te kunnen nemen. Wij kunnen onze relaties zonder twijfel met Venhuis Communicatie Producties in contact te brengen. Na zoveel jaar samenwerking durf ik dat met een gerust hart te zeggen.”

Nog even over de wandelgids

Speciaal voor het vijftigjarig bestaan van Stichting Stadsherstel Hoorn, heeft de organisatie een wandelgids gemaakt, waarvan het eerste exemplaar is uitgereikt aan burgemeester Jan Nieuwenburg. Jaap Schaper, voorzitter Stadsherstel Hoorn: “Met deze wandelgids nemen wij u mee langs alle projecten die Stadsherstel in de afgelopen 50 jaar heeft gerealiseerd. Door de wandeling te maken, kan men met eigen ogen zien waarom wij al vijftig jaar ‘stadsherstellen’”. Bestuurslid Nancy Alders mocht het eerste exemplaar aan de burgemeester overhandigen.

Met de gids wordt duidelijk hoe ongelofelijk veel goed werk de stichting de afgelopen 50 jaar heeft verzet. Er zijn een boel oude panden gespaard gebleven. Gefeliciteerd met jullie jubileum SSH! En bedankt Marc en Nancy voor de fijne samenwerking!

Impact maken?

Laat het ons weten!

Vloerstickers? Posters? Nieuwe website? Logo? Folderlijn? Venhuis maakt het!

Waar kunnen we je mee helpen?

Neem contact met ons op

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Impact maken?

Laat het ons weten!

Vloerstickers? Posters? Nieuwe website? Logo? Folderlijn? Venhuis maakt het!

Waar kunnen we je mee helpen?