Test venhuis

Tentoonstelling Anders nog iets…?

okt 18, 2022

Dit weekend nog te zien in Dorpshuis Het Centrum in Venhuizen.

We komen er vrijwel dagelijks en denken er nauwelijks nog bij na: de winkel. Je komt binnen via de automatische schuifdeur, pakt je karretje en betaalt eenvoudig met de pin. Maar hoe ging dat vroeger eigenlijk? En wie waren de gezichten achter de winkeltjes van Venhuizen tot Schellinkhout?

Historische Vereniging Suyder Cogge heeft zich met een speciale werkgroep jarenlang verdiept in de rijke winkelgeschiedenis van Hem, Oosterleek, Wijdenes, Schellinkhout en Venhuizen. In het weekend van 15 & 16 en 22 & 23 oktober wordt aan de hand van verschillende presentatieborden, thematafels en een fotopresentatie ruim 100 jaar aan bedrijvigheid in de oude gemeente Venhuizen tentoongesteld. De thematafels zijn grotendeels samengesteld uit de omvangrijke collectie van Rina Boon, Afra Nan-de Lange en uit die van het Kogge Huys.

Wij hielpen de Historische Vereniging bij het ontwerpen en produceren van de presentatieborden, het promotiemateriaal en bundelden alle informatie in een mooi compact boekje: ‘’ Anders nog iets…? 100 jaar winkeltjes en bedrijvigheid. ’’

Tip: neem de tijd!

Van tevoren was het best spannend; gaan er genoeg boekjes verkocht worden of is de vereniging straks bankroet? Na twee dagen bleek het boekje uitverkocht, dus we zijn hard bezig aan een tweede druk.Heel fijn dat de bezoekers in grote getale hun waardering voor al het (vrijwilligers!)werk uitspreken en het boekje kopen. Zo kun je thuis nagenieten met een heel compleet naslagwerk.

De reacties op de tentoonstelling zijn heel positief: “Ik dacht ik ga even kijken, maar het was zo leuk en veel dat ik morgen nog een keer terug ga.” en “Wat een enorm leuke tentoonstelling hebben jullie in elkaar gezet! Complimenten. Het was erg druk dus ik ga volgende week nog een keer.” Neem dus zeker de tijd als je erheen gaat.

Gratis toegang

Toegang voor de tentoonstelling is gratis. Voor een symbolisch bedrag van €10 ontvang je het boekje over de dorpswinkeltjes en help je de Historische Vereniging om meer interessante exposities over het verleden van de gemeente Venhuizen te organiseren. Als je besluit lid te worden van de vereniging betaal je €20 voor de rest van 2022 en ‘23 en ontvang je het boekje gratis. Niet in staat te komen? Het boekje is straks voor €15 ook na te bestellen via de website van de vereniging.

Meer info lees je hier: www.suyder-cogge.nl/

Wij zijn trotse sponsor van deze tentoonstelling.

Vera Boomsma
Vera Boomsma

Deze oude smederij was van de opa van één van onze collega’s, één collega werd er geboren en één collega woont er nog. Ra-ra waar is dit?

Het huis links is van een van onze collega’s. In het huis rechts op de foto groeide hij op en dit is één van de oudste huizen uit Venhuizen. Over wie gaat dit?

Het oude pand van Drukkerij ’t Venhuis, nu Venhuis Communicatie Producties, voorheen Kleuterschool de Blokkendoos. In welk jaar gingen we hier weg?

Impact maken?

Laat het ons weten!

Vloerstickers? Posters? Nieuwe website? Logo? Folderlijn? Venhuis maakt het!

Waar kunnen we je mee helpen?

Neem contact met ons op

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Impact maken?

Laat het ons weten!

Vloerstickers? Posters? Nieuwe website? Logo? Folderlijn? Venhuis maakt het!

Waar kunnen we je mee helpen?