Test venhuis

Klant in beeld: Paul Botman

mei 30, 2022

In oktober vorig jaar belde Paul Botman naar Venhuis met één simpele vraag: ‘of wij ook boeken drukken’ . Een uur later zaten we met Paul om tafel en werd die ene korte vraag een enerverend gesprek met iemand die het bollentelersvak (is dat een woord?!) heeft zien groeien, zien instorten en vervolgens weer ontwikkelen tot wat het nu is.

En toen? Offerte maken. Offerte akkoord. Proef maken. Akkoord voor productie. Mooi, einde verhaal!, zou je denken.

Het lijkt snel te zijn gegaan, maar in werkelijkheid stond iedere zin voor een maand, want uiteindelijk kon in februari 2022 de productie van start. Gedurende die maanden zat Paul geregeld met ons aan tafel, maar ook bij het drukken bleef hij nauw betrokken; kijken bij de pers, kijken bij de binder. Paul was niet alleen trots op wat er van de grond kwam, hij was ook oprecht geïnteresseerd in alles wat wij in-house konden. Het gebeurde meer dan eens dat hij voor een kort overleg en een cappuccino bij ons op de zaak kwam.

Zo’n megaproductie, dat geef je niet even vlug af bij de balie, dat moet groots. Dat moet met een officiële overhandiging. Maar ja, wie kies je dan? Ook daarin werd niet voor de makkelijke weg gekozen. Via een lange omweg naar bekend terrein werd niemand minder dan Olympisch schaatskampioene en wereldberoemde West-Fries Irene Schouten de eerste trotse eigenaar van het boek.

 

Wat deden we voor Paul?

Paul kwam bij ons met een idee, tekst en foto’s. Heel veel foto’s.

  • Alle foto’s hebben we ingescand en gecategoriseerd per hoofdstuk.
  • In overleg met Paul hebben we de vormgeving en opmaak van het boek bepaald; hoe groot wordt het boek? Welke kleuren gebruiken we? Welke lettertypes zijn goed leesbaar en sluiten aan bij de lezer? Hoe plaatsen we de foto’s. Enzovoort.
  • We bedachten de omslag van het boek en dachten mee over de titel van het boek; De Tulpenjaren van Paul Botman.
  • Na een digitaal akkoord konden we gaan drukken. Ook dit gebeurt in-huis.
  • Dan nog ‘even’ vergaren & binden. Klaar!

 

Wat was jouw ‘probleem’, of wat is de reden dat je ons hebt ingeschakeld? 

Ik heb Venhuis ingeschakeld omdat ik al eens goede ervaringen met ze heb gehad en omdat Bloomia er als klant nog steeds heel tevreden is. Daarnaast zocht ik een bedrijf waar ik het gehele proces kon uitbesteden en waar de mensen toegankelijk en benaderbaar zijn. En dat is bij Venhuis zeker het geval. Ik kon altijd binnenlopen om de laatste ontwikkelingen rondom mijn boek te bespreken. Een boek over Westfriezen maak je het beste met West-Friezen, was mijn idee. En dat heeft heel goed uitgepakt.

Wat heeft onze service je opgeleverd?

Een geweldig mooi en fleurig boek waaruit duidelijk blijkt dat er zowel van onze kant als door Venhuis met veel plezier en vakmanschap aan gewerkt is.

 

Hoe heb jij het werken met ons ervaren? 

Ik vond het nog beter, gezelliger en vooral vakkundiger gegaan dan ik ooit had kunnen dromen. Leuk om te zien dat jullie vrijwel alles in eigen huis maken. Jullie zijn toppers!

 

Zou je ons bij een ander aanbevelen en wat zou jij dan willen zeggen?

Ik zou jullie zeker bij anderen aanbevelen en ze vertellen dat als je de sfeer en de kwaliteit bij Venhuis een keer hebt meegemaakt, je nooit meer naar een ander gaat. 

 

Heb je nog tips voor ons? Of wil je nog iets toevoegen? 

Ik heb maar één tip: ga zo door!

Paul Botman

Synedge website
Stek Amsterdam nieuwe website

Neem contact met ons op

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook een boek laten maken?

Neem contact met ons op!

Of liever een nieuwe website? Logo? Folderlijn? Venhuis maakt het!

Waar kunnen we je mee helpen?