Test venhuis

Trudi

Spelen met woorden

Tijdens het ontwerpen spelen met woorden, dat is waar Trudi zich in heeft gespecialiseerd. Als DTP’er en ontwerpster bij Venhuis is ze erg nauwkeurig en houdt zich daarom veel bezig met de opmaak van boeken en tijdschriften. ”Binnen Venhuis werken we met een (h)echt team. Een goede samenwerking is denk ik de basis voor het behalen van de beste resultaten. Het ontwerpen van bijvoorbeeld een nieuw logo wordt door meerdere collega’s opgepakt. Samen werken we aan deze ontwerpen zodat de klant echt kan kiezen.”

Een van de laatste handzetters
Het kiezen van een grafische opleiding was voor Trudi niet bepaald een hersenkraker en ze is nog altijd even blij met haar keuze. ”Ik zat in de allerlaatste klas op de Grafische MTS die examen deed in het vak handzetten, daar ben ik stiekem wel een beetje trots op. Er zijn miljoenen mensen die de ‘spatie’ gebruiken, maar weinig mensen weten waar het begrip vandaan komt. Een spatie is eigenlijk een stukje lood dat handmatig tussen twee woorden gelegd moest worden. Het is een precies werkje waar je veel geduld voor moest hebben. Dat gaat gelukkig nu een stuk makkelijker!”

Lekker in de buitenlucht
Trudi is getrouwd met Cas en moeder van twee kinderen waarvan de oudste het huis al uit is en de jongste bijna. Over uit huis zijn gesproken: heerlijk in de buitenlucht lopen is wat Trudi het liefst doet. Lange tijd was ze naast haar baan bij Venhuis ook parttime postbode en kon ze haar hobby met haar baan combineren. Sinds kort werkt ze alleen nog maar als ontwerpster bij Venhuis en is wandelen ‘slechts’ vrijetijdsbesteding geworden. Wat voor weer het ook is, ze gaat altijd. Ze is soms uren weg van huis. Gezellig met vriendinnen, maar net zo lief alleen.