Test venhuis

Fotoboek SAAone GGW

feb 6, 2018

Bouwcombinatie SAAone heeft in vier jaar tijd een enorme weguitbreiding gerealiseerd van de A1/A6. Om de medewerkers te bedanken voor hun harde werk tijdens dit project, hebben zij een fotoboek uitgegeven.

Venhuis werd benaderd voor het ontwerp én de productie van het fotoboek. In het boek wordt het gehele proces, van voorbereiding tot realisatie, zichtbaar gemaakt door een ’timelapse’ aan foto’s.

Wat bijzonder is aan dit boek is dat nagenoeg alle fotografie gedaan is door mensen op de bouw. Voor hen was het daarom het extra bijzonder om dit boek te ontvangen.

Omdat het een fotoboek betreft hebben we een speciale papiersoort geadviseerd. Het gebruikte papier zorgt ervoor dat de foto’s hun diepte maximaal behouden. Dat geeft het boek een nog betere uitstraling.

Venhuis verzorgde voor het fotoboek:

– Ontwerp
– Fotografiebewerking
– Drukken
– Afwerking

De beelden

Alle foto’s die in het boek staan hebben nabewerking ondergaan. De aangeleverde beelden zijn veelal gemaakt met telefoons, camera’s en drones. Hierdoor was er een zichtbaar verschil in kwaliteit tussen de foto’s. Met heel wat uurtjes fotobewerking hebben wij er voor gezorgd dat het de licht- en kleurwaarden van alle foto’s gelijk zijn in het boek. Het was een flinke klus en het resultaat is er dan ook naar!