Logo en huisstijl

een opvallende combinatie

Liefde op het eerste gezicht
De eerste indruk maak je maar een keer. Een herkenbaar logo en bijbehorende huisstijl zijn dus erg belangrijk. Logo en huisstijl dienen goed aan te sluiten bij de kernwaarden van de organisatie.

Venhuis helpt organisaties hun boodschap overbrengen. Wij maken op basis van uw wensen een logo op maat. De huisstijl laten we hier vervolgens perfect op aansluiten. Om tot een goed ontwerp te komen gaan we altijd met onze klanten in gesprek. Wat is de booschap? Wat zijn de unieke eigenschappen van de organisatie? Wat belooft de organisatie aan haar klanten?


Hieronder benoemen we een aantal aspecten waar een goed logo aan voldoet.

Waar voldoet een goed logo aan?
Origineel en herkenbaar


Een goed ontworpen logo is makkelijk herkenbaar. 
Het logo bestaat uit een duidelijk leesbaar typografisch woordmerk. Bijna altijd gecombineerd met een herkenbaar beeldmerk. Met een logo kan een bedrijf of organisatie zijn onderscheiden. Het is dus belangrijk dat het logo bij de eigen organisatie past en zich onderscheidt van de concurrentie.
Passend bij de kernwaarden


Een goed gekozen logo sluit aan bij de kernwaarden van een organisatie. Het straalt de bedrijfsfilosofie uit. Ook kleuren zijn erg belangrijk. Kleuren brengen een bepaald gevoel met zich mee. Het is van belang dat de gebruikte kleuren passen bij het doel van de organisatie.
 
Toepasbaar en veelzijdig


Ook op een klein formaat of in zwart-wit moet een logo duidelijk leesbaar zijn. Hier houden we rekening mee tijdens het ontwerp. Of een logo nu op briefpapier, vlaggen, het bedrijfspand of een auto geplaatst wordt, het moet altijd dezelfde uitstraling houden.
Venhuis communicatie producties

Koggeweg 52-54
1607 MT Hem

Tel - 0228-545280
Fax - 0228-545299