Zo ouder zo kind?

Een interview met Fambizz

Een tijdje geleden werden Fons en Anne geinterviewd voor het blad FamBizz. Lees hieronder het resultaat.

Hoe gaat het wanneer zowel ouder als kind in het familiebedrijf werkzaam zijn? Hoe kijken beide generaties naar de toekomst en naar de wijze waarop het bedrijf bestuurd moet worden? Fambizz ging in gesprek met drie families. Vandaag de vader en dochter achter Venhuis Communicatie Producties.In 1977 zette drukkerijmedewerker Fons Meester zijn eigen drukkerij op in de schuur van zijn vader. Samen met een compagnon maakte hij het bedrijf bekend door hun klanten niet alleen in hun drukwerkwensen te voorzien, maar deze ook creatieve adviezen te geven. Inmiddels staat dochter Anne Meester aan het roer. Zij zet de lijn van haar vader door, maar voorziet haar klanten ook in all round communicatieadviezen.Fons Meester
“Het bedrijf zoals ik het heb opgezet was er puur en alleen voor drukwerk. Wat ons wel onderscheidde van andere drukkerijen, was onze creatieve inbreng. Wanneer we vonden dat een klant met ouderwetse ideeën kwam aanzetten, adviseerden wij hem bij het moderniseren ervan. Dit maakte ons bedrijf bekend.Toen ik als zelfstandige begon, had ik een of twee man personeel. Dan wil je die graag te vriend houden. Je wilt niet te moeilijk doen voor iedereen en daarom laat je de teugels weleens wat vieren. Het is goed dat een nieuwe leidinggevende de teugels weer wat aanhaalt. Ik denk dat het bedrijf onder Annes leiding nog meer gaat innoveren in de richting van digitaal en communicatie. Dat is wel echt Annes inbreng en daar ligt de toekomst. Er zal een nieuwe stroom komen van marketing- en communicatieklanten.”

Anne Meester
“Ik ken het bedrijf natuurlijk al heel lang. De mensen die er werken kennen mij soms al sinds mijn peutertijd. Dat was in het begin natuurlijk even wennen voor beide partijen, maar we komen er goed uit. Ik denk dat duidelijk communiceren vooral belangrijk is. Dat werkt voor iedereen het prettigst.Onze markt is enorm veranderd. We doen nog steeds drukwerk, maar de klant kan bij ons nu ook terecht voor communicatie- of marketingadvies en projectmanagement. Mijn vader focuste zich meer op productie, ik meer op dienstverlening. Sommige oude klanten vinden zulke innovaties lastig, maar we trekken hiermee wel een nieuwe stroom aan. We hopen dat we iedereen kunnen blijven bedienen op de manier die zij willen. De digitale ontwikkelingen gaan hard. Misschien hebben we over vijftien jaar wel helemaal geen pers meer.”
Venhuis communicatie producties

Koggeweg 52-54
1607 MT Hem

Tel - 0228-545280
Fax - 0228-545299