VoorGoedeZorg:

halve finale

VoorGoedeZorg: halve finale

Venhuis Communicatie Producties zet samen met Custom Cooking een zorgverbeteringsproject op rondom bariatrische chirurgie. Bariatrische chirurgie, oftewel het uitvoeren van operaties om lichaamsgewicht te reduceren, is een groeiende markt. Verwacht wordt dat het aantal bariatrische operaties in Nederland een vlucht zal nemen. Het aantal patiënten met een BMI van 35 of meer dat in aanmerking komt voor deze chirurgie, neemt toe van ruim 222.000 in 2007 naar bijna 336.000 in 2012.

Ons project omvat een aantal communicatiemiddelen voor patiënten die bariatrische chirurgie ondergaan, en biedt ondersteuning zowel voor als na de operatie. Het idee voor dit project is in de praktijk ontstaan doordat er een grote vraag vanuit de patiëntgroep is naar betrouwbare en praktische informatie. Patiënten vinden in hun zoektocht hiernaar veelal foutieve informatie op internetfora etc. Wanneer deze wordt opgevolgd heeft dit complicaties en/of klachten tot gevolg.

De basis van de communicatiemiddelen is een uitgebreid kook- en informatieboek met praktische informatie voor patiënten. Om de doelgroep op een zo compleet mogelijke manier te bedienen zal er een e-book en een mobiele applicatie worden ontwikkeld. Aanvullend zal een website gelanceerd worden.  

Voor goede zorg
Zorgverzekeraar VGZ schrijft elk jaar de wedstrijd VoorGoedeZorg uit.  Hiermee zoeken ze naar oplossingen om de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren. Dit jaar is het thema obesitas. We zijn met ons zorgverbeteringsplan al doorgedrongen tot de halve finale op 19 september. De beste 5 van de 15 halve finalisten mogen hun plan verdedigen in de finale. We zijn van plan ons concept  kracht bij te zetten met een super presentatie. Wish us luck!

P.S. Mochten we de finale bereiken kunnen jullie op ons stemmen via onder andere facebook. Like onze Facebookpage vast, dan blijf je op de hoogte.  

Venhuis communicatie producties

Koggeweg 52-54
1607 MT Hem

Tel - 0228-545280
Fax - 0228-545299