Dit zijn de meest gebruikte kleuren

volgens Shutterstock

Deep Peacock
Shutterstock is een site waar je tegen betaling de mooiste foto’s kunt downloaden. Wereldwijd weten heel veel gebruikers de website te vinden. En de site kan ons nu vertellen welke kleuren in welke landen trending waren dit jaar. Shutterstock verzamdelde aan de hand van downloads die ze matchen aan pixeldata resultaten die laten zien wat de trends waren en zijn op het gebied van kleuren.  Afgelopen zomer waren Pasteltinten hot! In Nederland vinden we die ook heel mooi. Daarnaast waren ook nudekleuren (pastel-roze en beige), mintgroen en een matte dieppaars mateloos populair in ons kikkerlandje. In Amerika, Rusland en Argentinië zien we dat groene tinten er uit springen.  

Deze winter gaan we massaal voor warm paars. Verder ziet Shutterstock een opmars van marineblauw, donker indigo, blauwgroen en tropisch groen.

Kreeg Pantone gelijk?
Eerder dit jaar voorspelde Pantone al dat de kleur voor dit jaar Deep Peacock zou worden. Daar lijken ze gelijk in te krijgen! Kijk voor alle details op shutterstock.com. 

Venhuis heeft naast een eigen fotograaf ook een Shutterstock account. Zo kunnen we voor al onze klanten passende fotografie aanbieden.
Venhuis communicatie producties

Koggeweg 52-54
1607 MT Hem

Tel - 0228-545280
Fax - 0228-545299