Make durability great again
Duurzaamheid en verantwoord ondernemen is na een tijd van bezuinigingen eindelijk weer een ‘hot’ item!

Als lid van de grafische duurzaamheidskring proberen wij al jaren onze ecologische voetafdruk te verkleinen en verspilling tegen te gaan. Met alleen FSC gekwantificeerd papier en chemievrije drukplaten waren wij als een van de eerste drukkerijen al hard op weg om een volledig groene schoen te lopen. In 2018 deden we daar nog een schepje bovenop door ons dak te voorzien van zonnepanelen en witte dakbedekking.
 
Een nieuw jaar, nog meer kansen
Om 2018 direct goed te beginnen zijn er aan het einde van januari maar liefst 370 zonnepanelen op ons dak geïnstalleerd. Door een onuitputtelijke bron als de zon aan ons energienet te koppelen zorgen wij voor voldoende groene stroom om al onze machines draaiende te houden. Geloof het of niet, maar ook in de nachtelijke uren leveren deze panelen energie op! Door een slimme schakelaar kunnen we zo - wanneer onze machines uitgeschakeld zijn - ook huishoudens elders in Nederland een stukje groener maken.
 
Inmiddels heeft letterlijk alle verlichting in ons pand plaatsgemaakt voor de duurzamere LED-variant. Met een levensduur die 30 keer groter is dan de oude gloeilamp dragen wij daarmee direct bij aan een groenere wereld. In combinatie met die high-tech stroomopwekkers op het dak brengen zij de CO2-uitstoot van Venhuis aanzienlijk omlaag. 
 
En om heel eerlijk te zijn; met al die milieuvriendelijke apparatuur boven ons hoofd voelt echt iedere dag als een zondag ;)
 
Chemievrije drukplaten

Bij Venhuis zijn wij, niet geheel toevallig, gek op kleur. Om de volgende generaties ook diezelfde kleurrijke blik te kunnen bieden, zoeken wij naast groene stroom en energiezuinige apparaten altijd naar meer efficiënte en duurzame oplossingen in ons werkproces. Waar andere drukkerijen vaak nog chemicaliën gebruiken bij het maken van hun drukplaten, doen wij dat geheel zonder.

Goed papier
Wij kopen uitsluitend papier in dat FSC is gecertificeerd. Dit houdt in dat de bossen wereldwijd door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met de leefomgeving van planten en dieren, maar ook met de lokale bevolking en arbeiders. Door alleen nog FSC te gebruiken zorgen wij er direct voor dat (illegale) niet duurzame boskap wordt teruggedrongen.
 
Bekijk meer informatie en een handige video hierrrr. 
 
Duurzaam digitaal

Natuurlijk draait het bij Venhuis al lang niet meer alleen om printbare media. Ook bij het maken van onze digitale mediaproducties houden wij rekening met het milieu. Zo krijgen al onze computers een tweede (of soms derde) kans en houden we ons bij het bouwen van een website aan de webstandaarden. De websites laden sneller en werkt efficiënter. Niet alleen goed voor de vindbaarheid in zoekmachines; bezoekers van een snelle website hebben minder energie nodig heeft om deze te bekijken.

Heb je vragen en/of opmerkingen voor ons, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Tik ‘m aan, samen gaan we voor een groene toekomst!

Venhuis communicatie producties

Koggeweg 52-54
1607 MT Hem

Tel - 0228-545280
Fax - 0228-545299