Beveiligd drukwerk

de technieken uitgelegd

Watermerk

Deze techniek gaat ervan uit dat een of meerdere gedeeltes in het papier opzettelijk dunner dikker zijn gemaakt. Wanneer het drukwerk voor het licht gehouden wordt ontstaat er een verschil in lichtdoorval waardoor de plekken met minder papiervezels lichter zullen worden dan de omliggende gebieden.

Blinddruk

Bij een blinddruk wordt een 'relief' op het document aangebracht. Door middel van lichtinval ontstaat een schaduwwerking waardoor de afbeelding te zien is. Een blinddruk vermoeilijkt het namaken ervan en geeft bovendien een professionele uitstraling aan de productie.

UV-Vezels

Deze worden in het papier aangebracht en veranderen van kleur wanneer het in UV-licht wordt gehouden. Deze techniek wordt ook toegepast bij de huidige bankbiljetten. UV-vezels zijn onzichtbaar met het blote oog en vermoeilijken het namaakproces.

Vloeiend kleurverloop

Bij deze methode wordt er een zeer nauwkeurig en vloeiend kleurverloop gegeven aan de productie. Door de uiterste precisie van onze machines kan deze verloop zò gemaakt worden dat deze niet identiek te kopieren zijn.

Microtekst

Bij een microtekst worden opzettelijk spelfouten gemaakt in een stukje tekst in de kaders van het document. De microtekst is bedoeld om kopieren en scannen tegen te gaan. Vanwege de grootte van de letters zullen deze 'vollopen' met inkt en niet.

Chemische bescherming

Door deze beschermingslaag in het papier aan te brengen kan eenvoudig worden getest of het document echt is of dat het om een replica gaat. Wanneer het papier anders verkleurt dan het origineel wordt duidelijk dat het om een namaak-productie gaat. 

Venhuis communicatie producties

Koggeweg 52-54
1607 MT Hem

Tel - 0228-545280
Fax - 0228-545299